15 de abril de 2011

Habas a la catalana

Una versión diferente de las habas a la catalana que le añado guisantes para rebajar un poco el sabor fuerte de la haba y que así nos gusta más en mi casa.

Con esta receta participo en La Recepta del 15 que organiza el blog Els fogons de la Bordeta i xocolatadesfeta




Ingredientes 4 personas:
200 gr de Panceta viada en un trozo
2 Cebolletas tiernas
1 copa de Vino blanco
500 gr de Habas desgranadas frescas o congeladas
300 gr Guisantes frescos o congelados
Menta
150 gr de Butifarra negra
Caldo de verduras flojo
Aceite de oliva virgen extra
Elaboración:
Se pone el aceite en una cazuela se le añade la panceta a trozos pequeños y la doramos, cuando está bien tostadita le añadimos la cebolla cortada a la Brunoise, el vino blanco y lo reducimos. Cuando este reducido le añadimos las habas y rehogamos con un poco de caldo flojo, cuando este ya a medio hacer le añadimos los guisantes y seguimos rehogando y poniendo caldo si hace falta. Le añadimos la menta y la butifarra negra (la butifarra hay que blanquearla o le quitamos la piel).Vamos rehogando hasta que este. A mí me gusta la verdura al dente no muy echa.
Se sirve caldoso y en una fuente de barro.



Aprovecho la entrada para desearos una buena Semana Santa a tod@s!!!!!



39 comentarios:

  1. Miquel, tenen una pinta espectacular!! amb els pèsols deuen quedar molt i molt bé!
    Petons i moltes gràcies!
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. Muchas gracias Mguel que para ti sea también una buena semana santa, y menuda receta tan estupenda nos pones, me ha encantado que le pongas los guisantes, tengo que probarlo.
    Un beso

    ResponderEliminar
  3. Miquel, yo que soy bastante sincero te doy mi opinion de estas habas, siempre para mi gusto, y como a mi los guisantes no me gustan, pues ya sabes lo que te voy a decir, jejejeje
    Un abrazo y buena semana santa

    ResponderEliminar
  4. que bunas a mi me encantannnnn la verdad que yo muchas veces le pongo guisanntesssssss jejeje un beso

    ResponderEliminar
  5. Hola, bon dia!
    Amb pèsols és una molt bona proposta per suavitzar. M'encanta Miquel!!! Feliç Setmana Santa també per a tu i la família. Petonets

    ResponderEliminar
  6. Bona setmana santa Miquel!
    I si que han de quedar un pèl més lleugeres les faves barrejades amb pèsols!

    Una abraçada

    ResponderEliminar
  7. Qué plato tan rico, como en Murcia también cocinamos mucho con las habas, las solemos comer mucho!

    ResponderEliminar
  8. M'encanten les faves a la catalana però amb pèssols no les he tastat mai, segur que estan boníssimes.
    Bona setmana santa a tu també!

    ResponderEliminar
  9. Un clàssic que no passarà mai de moda. A mi també m'agrada combinar les faves amb els pèsols!

    ResponderEliminar
  10. La meva recepta surtirá dintre una estona, però veig que som els que més em coincidit! T'han quedat genials :) M'agraden així sucosos

    Un petó molt gran!

    ResponderEliminar
  11. Un clàssic que mai falla!! Té una pinta estupenda... Gràcies per participar, Miquel. I bona Setmana Santa a tu també!
    petonets!!

    ResponderEliminar
  12. Quina gràcia, avui al mirar els blogs de cuina i veure que tots havíeu fet receptes amb faves! No sabia perquè, però ara ja sí. Crec que és un iniciativa molt interessant.

    ResponderEliminar
  13. no sabia de este plato..pero todo lo que lleva me gusta,asi que,tom onota

    ResponderEliminar
  14. Per fi arribo a tu....Estic fent una ronda "favística" ja aquestes hores amb una mica de flatulències...je,je, je.
    Has fet el plat de tota la vida...però d´aquells contundents que conviden a fer una mica d´exercici, eh!

    ResponderEliminar
  15. Un buen plato muy sabroso y como siempre hago las habas solas, la próxima vez le pondré guisantes.
    Petons i bona Setmana Santa també per vosaltres.

    ResponderEliminar
  16. Menuda cazuela de habas, me ha encantado además con ese embutido tan rico tienen que estar de muerte.

    Besos Miquel,

    ResponderEliminar
  17. Que ricas las habas a la catalana!!!!!! me encantan !!Buen fin de semena

    ResponderEliminar
  18. Muchas gracias Miguel. También para tí te deseo que lo pases de maravilla y disfrutes. Un beso enorme. Las habas a la catalana hace mucho que no las como. me lo anoto.

    ResponderEliminar
  19. Les faves a la catalana no poden fltar!! un plat de categoria! Bon cap de setmana!

    ResponderEliminar
  20. Ja us ho he dit unes quantes vegades que a mi no m'agraden gens les faves, però avui me n'esteu fent venir ganes de tastar-les amb aquestes receptes tan bones que esteu pposant!
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  21. Si en són de bones les faves a la catalana!, així amb pesolets encara un plat més rodó! A reveure!

    ResponderEliminar
  22. Segur que aquestes faves són boníssimes!!!
    Bona Setmana Santa!
    Petons!

    ResponderEliminar
  23. Com no podia ser menys, quin plat t'has marcat per la recepta del 15.

    Bona Setmana Santa

    Un petonet

    ResponderEliminar
  24. Molt bona idea combinar les faves amb els pèsols.
    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar
  25. Hoal Miquel!
    Aquesta vegada hem coincidit! La meva recepta es molt semblant.
    Petons
    Anna

    ResponderEliminar
  26. una molt bona proposta!!!! molts petonets i bones vacances!!!!!

    ResponderEliminar
  27. Si senyor Miquel!! Algú habia de defensar la recepta de tota la vida i ho t'han quedat fantàstiques!!
    petons gastronòmics

    ResponderEliminar
  28. Riquísimo Miquel, hace años que no como habas.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  29. Què bones les faves!!! A casa els hi encanten!
    Petons,
    Mónica-Recetasdemon

    ResponderEliminar
  30. Gracias Miquel y muy feliz semana santa para tí también!
    ME gusta el puntito de menta y la mezcla de guisantes y habas me chifla!
    Peto,
    Palmira

    ResponderEliminar
  31. Ja portava visitant unes quantes receptes de faves i encara no havia trobat les faves a la catalana. Aquí estan!. No podíem faltar!

    ResponderEliminar
  32. Esta semana he preparado habas de todas maneras este año plantamos unas matas y ya no sabemos dónde meterlas.
    Así nunca las he preparado, queda un plato bien completo y estará buenísimo.
    Saludos

    ResponderEliminar
  33. Qué buenísima pinta tiene este plato de cuchara. Se ve contundente y a la vez muy rico y sano. Suerte en el concurso ;D

    Besos.

    ResponderEliminar
  34. Que pintaza Miquel!!Un gran plato de la cocina catalana,que majar...con guisante no las probé,hay que hacerlas,ricaaas ricaasss...

    Un beso

    ResponderEliminar
  35. A mi m' agraden molt les faves a la catalana, i trobo que és una bona opcció barrejar-hi els pèsols, ja ho provaré.

    ResponderEliminar
  36. Menuda cazuelita de habas y guisantes, tiene un aspecto riquísimo.
    Feliz semana santa también para ti
    Petonets

    ResponderEliminar
  37. Que maco que t'ha quedat aquest plat, Miquel!!!
    Jo en menjo poques vegades, perquè només m'agraden les més tendres, tipus baby, i aquestes s'acaben aviat. Quan comencen a tenir una mica de mida, són més farinoses i no m'agraden gens.

    Que tinguis també una Bona Setmana Santa!
    Petons

    ResponderEliminar
  38. Ummmmmmmmmm......... muy ricas! las habas con los guisantes casan de maravilla... todo un acierto!
    Besos!!!

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.