15 de abril de 2011

Habas a la catalana

Una versión diferente de las habas a la catalana que le añado guisantes para rebajar un poco el sabor fuerte de la haba y que así nos gusta más en mi casa.

Con esta receta participo en La Recepta del 15 que organiza el blog Els fogons de la Bordeta i xocolatadesfeta




Ingredientes 4 personas:
200 gr de Panceta viada en un trozo
2 Cebolletas tiernas
1 copa de Vino blanco
500 gr de Habas desgranadas frescas o congeladas
300 gr Guisantes frescos o congelados
Menta
150 gr de Butifarra negra
Caldo de verduras flojo
Aceite de oliva virgen extra
Elaboración:
Se pone el aceite en una cazuela se le añade la panceta a trozos pequeños y la doramos, cuando está bien tostadita le añadimos la cebolla cortada a la Brunoise, el vino blanco y lo reducimos. Cuando este reducido le añadimos las habas y rehogamos con un poco de caldo flojo, cuando este ya a medio hacer le añadimos los guisantes y seguimos rehogando y poniendo caldo si hace falta. Le añadimos la menta y la butifarra negra (la butifarra hay que blanquearla o le quitamos la piel).Vamos rehogando hasta que este. A mí me gusta la verdura al dente no muy echa.
Se sirve caldoso y en una fuente de barro.



Aprovecho la entrada para desearos una buena Semana Santa a tod@s!!!!!



39 comentarios:

  1. Miquel, tenen una pinta espectacular!! amb els pèsols deuen quedar molt i molt bé!
    Petons i moltes gràcies!
    Sandra

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  2. Muchas gracias Mguel que para ti sea también una buena semana santa, y menuda receta tan estupenda nos pones, me ha encantado que le pongas los guisantes, tengo que probarlo.
    Un beso

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  3. Miquel, yo que soy bastante sincero te doy mi opinion de estas habas, siempre para mi gusto, y como a mi los guisantes no me gustan, pues ya sabes lo que te voy a decir, jejejeje
    Un abrazo y buena semana santa

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  4. que bunas a mi me encantannnnn la verdad que yo muchas veces le pongo guisanntesssssss jejeje un beso

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  5. Hola, bon dia!
    Amb pèsols és una molt bona proposta per suavitzar. M'encanta Miquel!!! Feliç Setmana Santa també per a tu i la família. Petonets

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  6. Bona setmana santa Miquel!
    I si que han de quedar un pèl més lleugeres les faves barrejades amb pèsols!

    Una abraçada

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  7. Qué plato tan rico, como en Murcia también cocinamos mucho con las habas, las solemos comer mucho!

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  8. M'encanten les faves a la catalana però amb pèssols no les he tastat mai, segur que estan boníssimes.
    Bona setmana santa a tu també!

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  9. Un clàssic que no passarà mai de moda. A mi també m'agrada combinar les faves amb els pèsols!

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  10. La meva recepta surtirá dintre una estona, però veig que som els que més em coincidit! T'han quedat genials :) M'agraden així sucosos

    Un petó molt gran!

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  11. Un clàssic que mai falla!! Té una pinta estupenda... Gràcies per participar, Miquel. I bona Setmana Santa a tu també!
    petonets!!

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  12. Quina gràcia, avui al mirar els blogs de cuina i veure que tots havíeu fet receptes amb faves! No sabia perquè, però ara ja sí. Crec que és un iniciativa molt interessant.

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  13. no sabia de este plato..pero todo lo que lleva me gusta,asi que,tom onota

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  14. Per fi arribo a tu....Estic fent una ronda "favística" ja aquestes hores amb una mica de flatulències...je,je, je.
    Has fet el plat de tota la vida...però d´aquells contundents que conviden a fer una mica d´exercici, eh!

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  15. Un buen plato muy sabroso y como siempre hago las habas solas, la próxima vez le pondré guisantes.
    Petons i bona Setmana Santa també per vosaltres.

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  16. Menuda cazuela de habas, me ha encantado además con ese embutido tan rico tienen que estar de muerte.

    Besos Miquel,

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  17. Que ricas las habas a la catalana!!!!!! me encantan !!Buen fin de semena

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  18. Muchas gracias Miguel. También para tí te deseo que lo pases de maravilla y disfrutes. Un beso enorme. Las habas a la catalana hace mucho que no las como. me lo anoto.

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  19. Les faves a la catalana no poden fltar!! un plat de categoria! Bon cap de setmana!

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  20. Ja us ho he dit unes quantes vegades que a mi no m'agraden gens les faves, però avui me n'esteu fent venir ganes de tastar-les amb aquestes receptes tan bones que esteu pposant!
    PTNTS
    Dolça

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  21. Si en són de bones les faves a la catalana!, així amb pesolets encara un plat més rodó! A reveure!

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  22. Segur que aquestes faves són boníssimes!!!
    Bona Setmana Santa!
    Petons!

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  23. Com no podia ser menys, quin plat t'has marcat per la recepta del 15.

    Bona Setmana Santa

    Un petonet

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  24. Molt bona idea combinar les faves amb els pèsols.
    Petons.
    Belén

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  25. Hoal Miquel!
    Aquesta vegada hem coincidit! La meva recepta es molt semblant.
    Petons
    Anna

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  26. una molt bona proposta!!!! molts petonets i bones vacances!!!!!

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  27. Si senyor Miquel!! Algú habia de defensar la recepta de tota la vida i ho t'han quedat fantàstiques!!
    petons gastronòmics

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  28. Riquísimo Miquel, hace años que no como habas.
    Un beso.

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  29. Què bones les faves!!! A casa els hi encanten!
    Petons,
    Mónica-Recetasdemon

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  30. Gracias Miquel y muy feliz semana santa para tí también!
    ME gusta el puntito de menta y la mezcla de guisantes y habas me chifla!
    Peto,
    Palmira

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  31. Ja portava visitant unes quantes receptes de faves i encara no havia trobat les faves a la catalana. Aquí estan!. No podíem faltar!

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  32. Esta semana he preparado habas de todas maneras este año plantamos unas matas y ya no sabemos dónde meterlas.
    Así nunca las he preparado, queda un plato bien completo y estará buenísimo.
    Saludos

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  33. Qué buenísima pinta tiene este plato de cuchara. Se ve contundente y a la vez muy rico y sano. Suerte en el concurso ;D

    Besos.

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  34. Que pintaza Miquel!!Un gran plato de la cocina catalana,que majar...con guisante no las probé,hay que hacerlas,ricaaas ricaasss...

    Un beso

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  35. A mi m' agraden molt les faves a la catalana, i trobo que és una bona opcció barrejar-hi els pèsols, ja ho provaré.

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  36. Menuda cazuelita de habas y guisantes, tiene un aspecto riquísimo.
    Feliz semana santa también para ti
    Petonets

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  37. Que maco que t'ha quedat aquest plat, Miquel!!!
    Jo en menjo poques vegades, perquè només m'agraden les més tendres, tipus baby, i aquestes s'acaben aviat. Quan comencen a tenir una mica de mida, són més farinoses i no m'agraden gens.

    Que tinguis també una Bona Setmana Santa!
    Petons

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  38. Ummmmmmmmmm......... muy ricas! las habas con los guisantes casan de maravilla... todo un acierto!
    Besos!!!

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